Testimoniale

Anghel Nicolae
Colegiul Tehnic ”PAUL DIMO” GALAȚI
Într-o zi obișnuită de școală doamna dirigintă a intrat în clasă și a început să ne povestească despre un proiect finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul, "Învață cu noi să devii antreprenor!" avea ca scop înființarea unor firme de exercițiu.

M-am înscris în proiect, am început sa fiu din ce în ce mai curios și să mă implic foarte mult. Împreună cu colegii mei am hotărât să înființăm o firmă de computere, transformându-ne în acest fel pasiunea în ”afacere”.

După fiecare zi de lucru simțeam că firma noastră, FE ENERGY LAND S.R.L. chiar prinde rădăcini pe piața firmelor de exercițiu, chiar dacă totul este virtual. Când vedeam că este așa de simplu deja ma visam un ”șef” la o firmă reală și colegii mei imi erau colaboratori.

Cea mai grea parte mi s-a părut atunci când a trebuit să venim pe timpul verii dar am trecut și peste asta și, trebuie să recunosc, chiar a fost plăcut să rămân conectat la activități și pe timpul vacanței. Este prima vacanță de vară pe care, practic, mi-am petrecut-o cu colegii mei, plănuind cum să ne punem pe picioare mica noastră ”afacere” de succes.

Sper că și ceilalți elevi înscriși în grupul țintă al acestui proiect sunt la fel de încântați ca și mine.

Vezi firma de exercițiu
Sofroniei Cristina
Liceul
"George Valsan" Faurei

“Învaţă cu noi să devii antreprenor” a fost pentru mine unul dintre cele mai importante proiecte la care am participat până acum. Este pentru prima dată când am luat parte la un proiect de o asemenea amploare, iar implicarea în acesta reprezintă pentru mine o cheie de descifrare a domeniului managerial.
Când am auzit pentru prima dată de proiect am fost foarte entuziasmată. Să pornesc de la zero şi să pun pe picioare o firmă îmi suna foarte interesant. Totodată era o nouă provocare pentru mine, cunoştinţele mele în acest domeniu fiind foarte sărace.
După câteva întâlniri în care am discutat cu echipa şi doamna profesoară coordonator despre firmă, ce implică înfiinţarea acesteia şi ce ar trebui să ştim noi despre actele necesare, am început munca în sine. Nu am crezut nicio clipă că realizarea unei firme propriu-zise se bazează pe atât de multe documente minuţioase şi presupune atât de mult efort din partea tuturor. Însă datorită colegilor şi a doamnei profesor, totul a părut uşor şi distractiv, iar la sfârşitul fiecărei luni am ajuns mereu satisfăcuţi de rezultate şi câştiguri.
Cu fiecare lună adăugată la calendar observăm cum firma noastră se dezvoltă mai mult şi prinde un contur din ce în ce mai clar. În acelaşi timp, noi învăţam

Vezi firma de exercițiu
Nediu Florentin
Colegiul Economic
”Ion Ghica” Brăila

Despre proiectul "Invaţă cu noi să devii antreprenor!"am vazut informatii la avizierul scolii si ne-a fost prezentat si la clasă.

M-am înscris în acest proiect sperând să învăt lucruri noi. Deja am aflat multe lucruri despre modul în care functionează o firmă si cum pot eu să încerc să învăt să realizez activităti similar.

Sper să învăt multe lucruri noi, să mă înteleg bine cu colegii si să îmi fie de folos în viată ceea ce aplic aici.

Vezi firma de exercițiu
Drăgan Florentina
Colegiul Economic
”Ion Ghica” Brăila

Din luna martie particip la activitătile desfasurate în cadrul proiectului : "Invaţă cu noi să devii antreprenor!".

Alături de echipa mea am învătat si am realizat multe lucruri interesante. Nu stiam, de exemplu, că un simplu anunt de angajare presupune un efort considerabil pentru a-l realiza!

La seminarul realizat la Brăila am aflat că munca poate însemna plăcere, nu doar obligatie. Tot ceea ce s-a spus acolo m-a făcut să vreau să învăt cât mai multe pentru ca să pot realize si eu în viată lucruri care îmi plac si îmi aduc beneficii.

Vezi firma de exercițiu
Ioan Suhov
Colegiul Dobrogean "Spiru C. Haret"
Am auzit întâmplător de proiectul "Invaţă cu noi să devii antreprenor!" și, deși nu eram foarte sigur de competențele mele în acest domeniu, m-am gândit că nu ar fi rău să mă înscriu. Chiar din primele momente, ce au implicat acțiuni precum completarea fișei de înscriere, alegerea unei denumiri și al unui domeniu de activitate, am conștientizat cât de multe responsabilități implică o afacere. În plus, nu doar că am șansa să văd efectiv ce înseamna a administra o firmă, dar am avut și ocazia de a mă documenta mai mult despre piața de afaceri locală. Sunt convins că entuziasmul mi se va menține pe tot parcursul derulării "afacerii" de exercițiu și, cine știe, poate că odată cu finalizarea liceului voi lua în calcul să inițiez propriul business, avându-i drept parteneri pe cei care îmi sunt acum colegi.
Vezi firma de exercițiu
Costea Ana
Colegiul Comercial “Carol I”, Constanța
Într-una din zilele în care intram în școală pentru a începe cursurile, am observat un roll-up care mi-a atras atentia. Ceea ce m-a facut să mă opresc și să citesc a fost motto-ul boldat “Învaţă cu noi să devii antreprenor!". Imediat cum am citit am fost dornică de mai multe informații, așa că mi-am continuat drumul spre clasă pentru a-mi întreba colegii despre ce este vorba. Am fost surprinsă de faptul că Doamna Director era deja în clasă, prezentând aspectele acestui proiect. Ni s-a spus că este un proiect ce ne ajută să ne dezvoltăm abilitățile antreprenoriale, ne ajută să inițiem o afacere și să o dezvoltăm.

Cred că este un proiect benefic pentru noi, deoarece ne ajută să facem tranziția mai ușor de la viața liceală, la cea studențească și apoi la viața activă. Nu numai că vom înființa o firmă, ci vom avea și o firmă mamă: o societate comercială, reală. Dorința de implicare m-a ajutat sa devin unul dintre cei 100 de elevi care au șansa să învețe cum să lucreze în echipă, cum să-și asume responsabilități și cum să gestioneze anumite situații din cadrul firmei.

Vezi firma de exercițiu
Grama Georgian
Colegiul Economic"Ion Ghica" Brăila
Spre surprinderea mea, auzisem în şcoală discutându-se despre un proiect ce te invată cum să îţi administrezi pe viitor propria firmă, mai exact prin modul său de derulare am descoperit că face un fel de trecere de la viaţa virtuală, la cea reală.

Mi s-a părut interesant, mai ales datorită numelui care m-a captivat: "Invaţă cu noi să devii antreprenor!"; Acest nume într-un fel sau altul a exprimat încredere.

Aşa am început să mă interesez în amănunt de acest proiect, consultând avizierul şcolii, apoi întrebând fiecare profesor în parte pentru o mai bună informare. Aflând la un moment dat că fiecare firmă de exerciţiu va avea nevoie de o firmă reală, fiind elementară pentru a ne oferi posibilitatea de a vedea cu adevărat toate demersurile unui antreprenor pentru ceea ce administrează am încercat să găsesc firma care să ne sprijine.

Iniţial m-am orientat ca firma reală sムaibムspecific de alimentaţie, deoarece acest domeniu mă pasioneazムşi consider că un bun administrator, pentru a avea o afacere de succes şi totodatムprogresivă, trebuie sムse bazeze pe un specific de care şi el însuşi este atras.

Într-un final, eu sper să acumulez toate cunoştinţele necesare pentru a fi un bun antreprenor pe viitor, în mare a unei firme de alimentaţie publicăƒ, şi sunt convins că pe durată acestui proiect voi acumula cunoştinţele necesare deoarece cei implicaţi sunt binevoitori să te îndrume, să te înteleagă şi, desigur, să te consilieze în carierムpentru a-ţi identifica o meserie de viitor care să te reprezinte.

Vezi firma de exercițiu
Soare Valentina Ioana
Liceul "Ion Ghica" Târgoviște
Am văzut la avizierul Colegiului economic un anunț care m-a captivat. La nivelul școlii se derula un proiect care avea ca și obiectiv principal “creșterea șanselor de ocupare ale elevilor învățământului secundar (ISCED3), clasa XI/XII, aparținând liceelor din regiunile Sud-Est și Sud-Muntenia, mediu urban și rural prin utilizarea metodelor inovative de tip „firme de exercițiu”, în scopul facilitării tranziției acestora de la scoală la viața activă”.

Condițiile de acces și selecție a GT mi-au fost facile și am devenit unul din cei 100 de elevi selectați. Deși am competențe legate de firma de exercițiu, îmi doresc să dezvolt cele învățate și să performez într-un alt domeniu decât cel de până acum.

Firma reală, cea care face legătura între virtual și mediul real de afacere, îmi oferă posibilitatea de a cunoaște procese economice din domeniul comercializării confecțiilor pentru femei și bărbați. Cred că este o zonă cu potențial din punct de vedere al pieței și clienților și, poate pe viitor, să mă orientez către o astfel de afacere.

Consilierea în carieră, consiliere realizată individual sau în grup, mă va ajuta să îmi identific opțiunea spre o meserie viitoare. Nu am încă foarte clar ceea ce voi face după terminarea colegiului.

Sunt convinsă că voi avea mult de lucru dar și rezultatele vor fi pe măsură.

Vezi firma de exercițiu