Primii pași spre propria afacere: firma de exercițiu din școală! ID 149602

Afacerile se învață din școală iar firma de exercițtiu este cel mai eficient mod de a-ți dezvolta spiritul antreprenorial. Firma de exercitiu înseamnă creativitate, talent, seriozitate. Desfășurarea activității în firma de exercițiu oferă instrumente utile pentru înțelegerea mecanismelor de conducere a unei firme.
Firma de exerciţiu, modelul didactic ce permite simularea activităţilor dintr-o întreprindere economică reală, este copia fidelă a unei firme reale, în cadrul căreia elevii sunt îndrumaţi de profesorul coordonator să desfăşoare şi să exerseze activităţi executate de o unitate economică, comercializând produse şi servicii virtuale. Activitatea unei firme de exerciţiu implică activ elevii în toate etapele: înfiinţarea firmei, selectarea personalului, încheierea de tranzacţii, întocmirea evidenţei contabile, ceea ce îi ajută la dobândirea de competenţe şi aptitudini de muncă şi implicit o inserţie pe piaţa muncii mult îmbunătăţită. În firma de exercitiu elevii dobândesc experiența necesară pe piața muncii și fără de care obținerea unui loc de muncă devine o activitate neplăcută și dificilă. Firmele reale implicate în activitatea firmelor de exercițiu câștigă reputație și imagine bună, deorece cei care investesc în elevi, investesc în propria afacere.

Pentru succesul de maine în afaceri, exersează azi!

 

VLAD MIHAELA – FE APLPHABETA S.R.L.

 

Pe la sfarsitul semestrului I al anului scolar 2014-2015, profesorii ne spusesera de acest proiect, privind buna pregatire intr-o firma de exercitiu, adica, sa capeti experienta de care ai nevoie pentru a te putea descurca in domeniul preferat de tine.

       Cand ni l-au prezentat prima data, nu am fost de acord, dar m-am gandit mai bine si mi-am dat seama ca imi poate fi de folos. Ma bucur ca am parte de aceasta experienta si ca am posibilitatea sa vad cu adevarat cum se desfasoara majoritatea activitatilor intr-o firma reala, noi , exersand pana atunci, doar in cea virtuala.

       Firma pe care noi am infiintat-o are „specific“ de tiparire. La inceput, fiind reticenta, nu am fost incantata, dar, pe parcurs, a inceput sa-mi placa acest domeniu, am aflat atatea lucruri pe care, nu le stiam.

       Eu sper sa acumulez toate cunostintele necesare de care am nevoie pentru a ma descurca pe viitor in domeniul pe care mi-l doresc. Sunt sigura ca, atunci cand se va termina acest proiect, voi fi mult mai bine pregatita, datorita informatiilor primite in tot acest timp.

 

PRUNARU VIOLETA ELENA – FE Hansel si Gretel S.R.L.

 

Spre surprinderea mea, auzisem că şi la noi in şcoală se va derula un proiect care oferă soluţii pentru administrarea propriei afaceri. Am descoperit astfel modul in care se   derulează activităţile intr-o firmă si am descoperit că acest proiect face un fel de trecere de la viaţa virtuală la cea reală.

       Mi s-a părut intresant, mai ales datorita numelui care m-a captivat: “Invaţă cu noi să devii antreprenor”. Acest nume intr-un fel sau altul a furnizat incredere.

       Aşa am inceput să mă interesez de acest proiect. Am consultat avizierul scolii, apoi am intrebat fiecare professor coordonator in parte pentru o mai buna informare. Am aflat asfel multe informaţii cu privire la activităţile ce se vor derula. Am aflat deasemeni că la un moment dat fiecare firmă de exerciţiu va incheia un acord de parteneriat cu o firma reală şi, am inţeles că voi avea posibilitatea de a mă implica cu adevarat in toate demersurile unui antreprenor.

       Deja am acumulat cunoştinţele necesare infiinţării unei firme, care sunt documentele ce constituie Dosarul de candidature şi ne-am ocupat de identitatea firmei. In continuare sper să acumulez toate cunoştinţele necesare pentru a fi un bun antreprenor pe viitor şi sunt convinsă că pe durata acestui proiect voi acumula cunoştinţele necesare, deoarece cei implicaţi sunt gata să te indrume, să te inţeleagă şi, desigur să te consilieze in carieră pentru a face cele mai bune alegeri in viitor şi pentru a identifica acel job care să mă reprezinte.

 

Intocmit
Expert informare si publicitate
Lipan Reghinula