Idei de afaceri pentru un viitor sigur! ID 149602

Firma de exercițiu, instrument de dezvoltare profesională și personală, se bazează atât pe transferul unor cunoștințe teoretice referitoare la înființarea și administrarea unei afaceri cât și pe deprinderea unor tehnici și metode de lucru în echipă.

Munca în firma exerciţiu alături de alţi colegi dă şansa elevului de a învăţa activ, să se bazeze pe practică, facilitând trecerea de la şcoală la viaţa activă, reală.

Prin firma de exerciţiu, elevii au o altă perspectivă asupra mediului de afaceri şi mai multă încredere în propriile capacităţi şi şanse pe care le oferă viitorul. Ei cunosc mai bine realităţile de pe piaţa muncii şi vor şti care este calea pe care trebuie să o urmeze pentru alegerea unei profesiuni sau afaceri de succes.

„Suntem încrezători în voi deoarece vă vedem ca niște tineri deschiși la activitățile pe care le desfășurăm în cadrul proiectului și care sunt în mod real interesați să se cunoască și să se descopere la adevărata lor valoare!”

 

Rotaru Alexandra Georgiana – FE GOLD PALACE SRL

Colegiul Economic ION GHICA, Târgoviște

 

În urma cu câteva luni am început să-mi desfășor activitatea în cadrul proiectului “Învaţă cu noi să devii antreprenor!” în cadrul unei noi firme de exerciţiu, “Gold Palace”, cu obiect de activitate “ Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare”. Postul pe care îl ocup în cadrul acesteia este cel de specialist marketing.

Activităţile pe care le-am desfaşurat: completarea CV-ului, a scrisorii de intenție, a contractului de muncă şi realizarea fişei postului, m-au ajutat să mă familiarizez cu documentele necesare angajării în cadrul unui nou loc de muncă. Am lucrat la planul de afacere pentru înfiinţarea firmei. Acesta a fost puţin dificil însă, cu suportul coordonatorului firmei de exercițiu, am reuşit, împreună cu echipa mea, să înţelegem noţiunile noi şi să definitivăm un plan de afacere complet.

Cel mai mult mi-au placut activităţile care au presupus dezvoltarea creativității: realizarea siglei, a motto-ului, a cărţilor de vizită, a site-ului şi a ofertei firmei. Vizita facută la sediul firmei reale SC RESALCOM SA (“Hotel King”) m-a ajutat să înţeleg cum se desfaşoară activitatea în cadrul unui hotel şi să realizez o ofertă care să includă servicii şi preţuri accesibile tuturor tipurilor de clienţi.

Mă bucur că pot să iau parte la acest proiect, deoarece consider că reprezintă o bună pregatire pentru obiectivele pe care vreau sa le îndeplinesc pe viitor. Aştept cu nerăbdare să particip la activităţile care vor urma în cadrul proiectului “Învaţă cu noi să devii antreprenor!”, pentru ca sunt dornică sa învăţ lucruri noi şi să descopăr cum funcţionează o firmă de succes.

 

Patrichi Alina – FE READER S.R.L.

Colegiul Economic ION GHICA, Târgoviște

                  În luna aprilie 2015 am început să-mi desfășor activitatea în cadrul proiectului „Învață cu noi să devii antreprenor!”. Împreună cu colegii mei selectați în acest proiect am înființat firma de exercițiu „Reader” SRL av\nd ca obiect de activitate „Comerț cu amănuntul al cărților în magazine specializate”. Postul pe care îl ocup în cadrul acestei firme este de director economic. Pe parcursul lunilor am desfășurat mai multe activități complexe legate de completarea documentelor de înființare a unei firme de exercițiu, înmatriculaarea FE la ROCT, completarea dosarului de personal, realizarea planului de afacere inițial al FE, crearea identitătii vizuale, motivarea angajaților în FE, promovarea ofertei și realizarea ofertei de produse a firmei de exercițiu, rotația posturilor.

            Am învățat cum se completează Cv-ul europass, scrisoarea de intenție, contractul de muncă și cum se realizează fișa postului, am participat la un interviu de angajare simulat la firma reală, „SC PROLIBIS SA” și am organizat interviul de angajare și între noi.

Activitățile care ne-au captivat cel mai mult au fost cele de realizare a siglei, a motto-ului, a cărților de vizită, a pliantului și a ofertelor firmei. Aceste activități au fost accesibile celor mai mulți dintre colegi. Obiectivul firmei noastre de exercițiu este fidelizarea și satisfacerea celor mai exigente cerințe ale clienților.

            Participarea la acest proiect mă ajută pe mine și pe colegii mei să ne familiarizăm cu o multitudine de activități desfășurate într-o firmă reală prin îmbogățirea cunoștințelor din domeniul antreprenorial, pentru ca atunci cînd vom lucra într-o firmă reală să fim deja instruiți.

            Sunt curioasă să învăț în continuare cum se derulează tranzacțiile între firmele de exercițiu și cum se completează electronic documentele, comandă, factură, ordin de plată, etc.

Sunt bucuroasă că am fost selectată să particip la acest proiect unde am învățat multe lucruri noi.

 

Intocmit

Expert informare și publicitate

Lipan Reghinula