„CONSILIAZĂ-TE PENTRU O CARIERĂ DE SUCCES!” ID 149602

În cadrul orelor de consiliere în carieră elevii din grupul țintă au întâlnit echipe de profesioniști care au ascultat, au analizat și testat capacitățile intelectuale ale acestora, generând un profil pshihologic al fiecăruia. Împreună au căutat soluții care să se potrivească capacităților lor psiho-profesionale.
Sedințele de consiliere individuală prin aplicarea chestionarului de Interese Vocationale Jackson (JVIS, Jackson Vocational Interest Survey), oferă elevilor din cadrul proiectului „Învață cu noi să devii antreprenor” POSDRU/175/2.1/S/149602, posibilitatea ca înainte de a lua o decizie asupra viitoarei cariere, să-și identifice și cunoască interesele personale. De asemenea, facilitează luarea deciziilor realiste cu privire la dezvoltarea carierei. Elevilor le-au fost prezentate profile de interese vocaționale în scopul clarificării domeniilor de activitate în care doresc să activeze în viitor, cât și în scopul înțelegerii necesității deținerii abilităților specifice pentru realizarea planului de carieră.
Acest mod de evaluare îi ajută pe elevi sã-și clarifice interesele vocaționale și să se orienteze spre domenii pentru care își pot dezvolta abilități de muncă.

Astfel prin activități de consiliere, elevii sunt ajutați să își dezvolte cunoștințele și deprinderile de care au nevoie în lumea reală, să se cunoască mai bine să aibă încredere în ei și să-și aleagă drumul corect în viață. În plus, creează premisele favorabile pentru elevi, astfel încât să le permită integrarea socială rapidă, flexibilitatea, iniţiativa şi rezolvarea de probleme, diminuarea imprevizibilului sau a hazardului în alegerea carierei.Consilierea în carieră este o șansă pentru fiecare și calea de la potențial la muncă făcută cu pasiune și succes!

 

2 1

 

Întocmit

Expert informare și publicitate

Lipan Reghinula