Buletin informativ privind organizarea activitatii de consiliere in cadrul Centrului cu programe integrate “Euro Braila” – noiembrie

In cadrul acestei activitaţi, in luna noiembrie s-au oferit servicii de consiliere şi orientare şcolarã beneficiarilor înscrişi în proiect prin forme de consiliere individuala cu copii prescolari si scolari şi de grup cu parintii organizati in doua grupe bazandu-se pe comunicare eficienta parinte-copil.
S-a aplicat in practica principiile managementului comportamentului si invatarii pentru a putea incadra corect comportamentul copilului si pentru a induce schimbarea, comportamentul neadecvat trebuie optimizat. S-au sesizat izbucniri nervoase si comportament opozant, iar prin sedintele de consiliere s-au discutat cauzele care au dus la astfel de situatii cat si solutii de diminuare si eradicare a acestor comportamente.
S-a identificat stilul parental precum si stiluri de abordare a recompenselor, criticilor, pedepselor copiilor sprijinind astfel cresterea armonioasa a copilului.
Totodata prescolarii si scolarii au participat la exercitiile – joc organizate in scopul descoperirii emotiilor traite de copii si implicit felul in care aceste emotii influenteaza comportamentul.

Material realizat de Barda Vasile, expert informare și publicitate
Noiembrie 2015