Buletin informativ privind conferinta de inchidere a proiectului

In data de 10.11.2015, la Regal Events Ballroom a avut loc conferinta de inchidere a proiectului “Pasi in educatia tuturor” POSDRU/181/2.2/S/153549. Evenimentul a unit reprezentanti ai beneficiarului, ai partenerilor implicati in implementarea proiectului, elevi si parinti atat din grupul tinta cat si din afara acestuia. Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investeşte în oameni!”, Axa prioritara 2 – “ contract POSDRU/181/2.2/S/153549.
Proiectul s-a derulat in perioada 23.03.2015 – 15.12.2015 si a avut ca scop prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii în rândul a 435 de preşcolari, elevi cu risc de părăsire timpurie a şcolii, părinţi sau tutori ai preşcolarilor, părinţi sau tutori ai elevilor cu risc de părăsire timpurie a şcolii, inclusiv rromi aparţinând şcolilor şi liceelor din 3 regiuni – Sud-Est, Nord-Est şi Vest – de comunităţi foste industrializate şi foste miniere, în localităţi rurale şi urbane, din România, prin implementarea de programe integrate de sprijin pentru aceştia.
Evenimentul inchiderii proiectului a fost marcat prin serbarea de iarna „In asteptarea lui Mos Craciun” organizata de copiii de la Centrul cu programe integrate „Euro Braila”. Copiii indrumati de tutorii centrului au realizat un program artistic pentru invitati si bineinteles pentru Mos Craciun, acesta facundu-si aparitia si oferind cadouri copiilor. Organizarea unei asemenea serbari nu a fost deloc usoara, implicand timp, efort colectiv, seriozitate, repetitii, daruire din partea tuturor care au fost pe scena, dar si a celor care nu s-au vazut, tutorii copiilor, citindu-se emotiile de pe chipul lor pe tot parcursul desfasurarii serbarii. Prin aplauzele primite au realizat ca intreaga lor munca a meritat din plin, iar bucuria de pe chipurile copiilor a emotionat pe toti cei prezenti la eveniment.
Pe tot parcursul desfasurarii proiectului am avut parte de realizari, emotii, bucurii si multe satisfactii. Incheiem acest proiect in care copii au fost pe rimul loc si care au facut pasi importanti in educatia lor.

Material realizat de Barda Vasile, expert informare și publicitate
Decembrie 2015