Buletin informativ privind activitatea de matematica – ID 153549

Matematica este considerată de cele mai multe ori de către elevi o disciplină dificilă, rigidă, neplăcută. Acest lucru se datorează în mare măsură strategiilor tradiţionale. De aceea, am incercat in cadrul proiectului “PASI in EDUCATIA TUTUROR” sa facem din matematică un obiect plăcut, interesant şi atractiv.

Gândirea logico-matematică este necesară individului din societatea contemporană, acesta trebuie să fie capabil să combine şi recombine elementele cunoscute pentru a ajunge la produse noi, originale. Avem nevoie de o gândire logică, ageră, de motivaţie, creativitate, imaginaţie şi nu în ultimul rând – voinţă pentru a reuşi. Cu ajutorul matematicii putem dezvolta la elevii noştri aceste procese psihice deoarece şi matematica presupune găsirea de soluţii noi de rezolvare a problemelor, la fel ca şi viaţa de zi cu zi. Studiul acestei discipline contribuie cu precădere la dezvoltarea gândirii creatoare.

Doamna Constantin Safta, tutore matematica, a desfasurat activitati impreuna cu prescolarii din grupul tinta, ajutandu-i sa pune bazele matematicii prin diferite jocuri pentru a invata sa numere crescator si descrescator, sa cunoasca si recunosca figurile geometrice, culorile cat sa si scrie cifre.

Scolarii au participat si ei la toate activitatile desfasurate, au invatat sa-si consilideze cunostintele in legatura cu notiunile de geometrie, au rezolvat correct exercitii si probleme si au invatat sa respecte ordinea efectuarii operatilor.

Pe langa toate lucrurile invate cel mai important este faptul ca toti elevii vin cu placere la activitati, socializeaza frumos si lucreaza impreuna.

 

Material realizat de Barda Vasile, expert informare și publicitate

Octombrie 2015

Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”Investeşte în oameni!”PASI in EDUCATIA TUTUROR

POSDRU/181/2.2/S/153549

Material editat de Asociația Euro Brăila SM

Octombrie 2015

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia

Oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

Contact:

Partener:Asociația Euro Brăila SM

Str. Grivitei nr.152

Tel. 0786410201

Email: eurobraila@gmail.com