Buletin informativ privind activitatea de educatie informala – ID 153549

Activitatea informala desfasurata in cadrul Centrului cu programe integrate Euro braila se bazeaza pe cresterea interesului copiilor pentru cunoastere si a dezvoltarii unor trairi emotionale autentice tinand cont de inclinatiile, preocuparile si preferintele elevilor.

La activitatile de tip informal prescolarii si scolarii au participat cu placere si in procent de 100%.

Scolarii, au avut de atins obiectivele principale stabilite de tutore si care au fost sesizarea semnificatiei/elementelor de detaliu/diferentieri dintre informatia practica transmise prin limbaj, mesaj vizual exprimat prin desen, colaj. Manifestarea receptivitatii fata de mesajele exprimate prin limbajul vizual. Identificarea liniei, punctului, identificarea culorii si a formei in contexte cunoscute. Sa cunoasca animalele aeriene, terestre si acvatice. Sa clasifice animalele in functie de zona geografica in care traiesc si in functie de hrana, sa cunoasca organismul uman din punct de vedere al functionalitatii, sa recunoasca alimentele sanatoase si pe cele mai putin sanatoase. Desi s-au intampinat deficiente in rezolvarea anumitor activitati, deoarece nu toti copii reactioneaza la fel, s-a lucrat mai mult pentru depasirea acestora.

La prescolari s-a urmarit formarea unor deprinderi de lucru pentru realizarea corespondentelor intre elementele de limbaj plastic si forme, stimularea expresivitatii si a creativitatii prin desen si pictura, formarea capacitatii de receptare a lumii sonore si a muzicii.Totodata s-a urmarit cunoasterea animalelor acvatice, aeriene si terestre, clasificarea animalelor in functie de hrana si de modul lor de viata ((domestice,salbatice), transformarea unui material/remodelarea spatiilor si formelor printr-un demers plastic intentionat, sa cunoasca rolul alimentelor in viata lor.Ca si in cazul scolarilor s-au intampinat cateva deficient dar cu timpul s-au ameliorat.

Este foarte important si incercam sa-i determinam pe copii sa inteleaga ca prin joc, voie buna si lucru in echipa au cu totii de castigat.

 

Material realizat de Barda Vasile, expert informare și publicitate

Octombrie 2015

Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

”Investeşte în oameni!”

PASI in EDUCATIA TUTUROR

POSDRU/181/2.2/S/153549

Material editat de Asociația Euro Brăila SM

Octombrie 2015

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia

Oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

Contact:

Partener:Asociația Euro Brăila SM

Str. Grivitei nr.152

Tel. 0786410201

Email: eurobraila@gmail.com