Buletin informativ privind activitatea de alfabetizare – ID 153549

Alfabetizarea este o abilitate de comunicare prin scris, vorbire sau limbaj de miscare. Vorbirea si ascultarea sunt de departe cele mai raspandite forme de comunicare. De cele mai multe ori, oamenii petrec mult timp vorbind, ascultand si discutand decat scriind sau citind. Discutia este un mediu important si pentru a face acest lucru bine, dar este importanta abilitatea de a asculta cu atentie, de a actiona si reflecta la ceea ce s-a auzit.
In cadrul proiectului PASI in EDUCATIA TUTUROR toti elevii cu risc de parasire timpurie a scolii beneficiaza de activitatea de alfabetizare sustinuta de Marcu Steluta, tutore abecedar.
Prescolarii, participanti pana acum la activitatea de alfabetizare, au avut de atins obiective precum distingerea sunetelor ce compun cuvinte, alcatuirea de propozitii, intelegerea sensurilor cuvintelor, imbogatirea vocabularului, receptarea mesajelor, precum si invatarea unor cuvinte noi cu ajutorul jocurilor. Copiii dau intotdeauna dovada de interes, raspund si pun intrebari din dorita de a cunoste si de a se evidential.
Scoalarii, desi lucreaza la un nivel mai avansat au nevoie in permanenta de imbogatire a vocabularului. Acestia au avut de atins obiective precum scrierea corecta gramatical, integrarea unor cuvinte in enunturi, transmiterea informatiilor inlantuite logic si cel mai important dezvoltarea interesului pentru lectura.
Cel mai important, scopul general si principal al proiectului este acela de a-i face pe copii sa constientizeze importanta scolii si sa acorde cat mai mult interes educatiei.

Material realizat de Barda Vasile, expert informare și publicitate
Octombrie 2015

Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
”Investeşte în oameni!”
PASI in EDUCATIA TUTUROR
POSDRU/181/2.2/S/153549
Material editat de Asociația Euro Brăila SM
Octombrie 2015
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia
Oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Contact:
Partener:Asociația Euro Brăila SM
Str. Grivitei nr.152
Tel. 0786410201
Email: eurobraila@gmail.com