Buletin informativ nr.47 TÂRGUL FIRMELOR DE EXERCIȚIU PLOIEȘTI – 21 NOIEMBRIE 2015

COLEGIUL ECONOMIC VIRGIL MADGEARU din PLOIEȘTI în parteneriat cu ASOCIAȚIA EUROBRĂILA SM au organizat în data de 21 noiembrie 2015, în cadrul proiectului „Învață cu noi să devii antreprenor!”, Târgul Regional al Firmelor de exercițiu. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni”. Evenimentul a reunit 30 firme de exercițiu din județele: Prahova (Ploiești), Buzău, Argeș (Pitești). Elevii angajați în firmele de exercițiu au fost însoțiți de profesorii coordonatori.

Prin organizarea acestui târg, elevii au avut şansa de a se familiariza cu activităţile specifice unei firme reale, să-şi perfecţioneze limbajul de afaceri, să-şi dezvolte competenţe şi atitudini necesare unui întreprinzător dinamic. Aceștia şi-au amenajat standurile care au reflectat obiectul de activitate al firmei de exercițiu, au simulat tranzacţii comerciale, și-au promovat produsele pe care le-au realizat în cadrul firmelor şi care au fost prezente în paginile unor cataloage de promovare. Astfel, elevii au fost pentru o zi manageri și angajați ai unor firme inființate și înregistrate de ei la centrala ROCT.

În cadrul acestui târg al firmelor de exerciţiu s-a urmărit dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale elevilor, consolidarea abilităţilor de comunicare ale acestora prin implicarea în activităţi de promovare a firmelor, intensificarea relaţiilor de colaborare între firmele de exerciţiu expozante prin crearea unui cadru propice derulării de tranzacţii între acestea dar şi promovarea conceptului de firmă de exerciţiu.

Elevii firmelor expozante s-au întrecut în promovarea și vânzarea produselor și serviciilor propriilor firme într-un mod cât mai atractiv, demonstrând că dețin abilități antreprenoriale.

În cadrul târgului s-a desfășurat concursul „CEA MAI BUNĂ IDEE DE AFACERE”, unde elevii au avut prilejul să demonstreze că orele de instruire din cadrul firmelor de exercițiu au dat roade. La concurs s-au înscris cele 30 de firme expozante. Competiția a fost strânsă, fapt ce demonstrează nivelul înalt de competitivitate și performanță atins de elevi prin implicarea în activitățile de pregătire derulate în firmele de exercițiu.

În urma evaluărilor realizate de comisie, la finalul competiției s-au acordat premii: Premiul I – 800 lei, Premiul II – 600 lei, Premiul III – 400 lei, Mențiunea I 200 lei, Mențiunea II – 100 lei. Premiile s-au acordat pe firmă de exerciţiu, fiind premiaţi toţi elevii din cadrul unei firme de exerciţiu cu aceiași sumă de bani.

Premiul I a fost acordat FE Comorile Stupului SRL din Buzău; Premiul II – FE View Point SRL, din Ploiești, Premiul III – FE Casa de Vinuri Ștefănești din Pitești, Mențiunea I – FE Sun Flower SRL din Buzău, Mențiunea II – FE Fun Catering SRL, FE New Era SRL, FE Recycle World SRL, FE Casa Naturii SRL, FE Hansel și Grethel SRL, FE Smarteam Building SRL, FE Alphabeta SRL, FE Asigurare SRL din Buzău; FE Consulting Expert SRL, FE Chip Computers SRL, FE Xiera Sports SRL, FE Cookiejar SRL, FE Royal Garden Design SRL, FE Temptation SRL, FE Preto Style SRL, FE Commlines SRL, FE Imperiart Events SRL din Ploiești, județul Prahova; FE Armand Eco SRL, FE Patipan SRL, FE Investprospeed SRL, FE Papabun SRL, FE Armand Alo SRL, FE Armand Design SRL, FE Birotica Armand SRL, FE Eveniment Profesional SRL, FE Simfonia Lalelelor SRL din Pitești, județul Argeș.

Târgul Firmelor de exercițiu de la Ploiești a fost o acţiune extraordinară şi o oportunitate foarte bună pentru elevii din firmele de exercițiu, deoarece tranzacţiile pe care le–au efectuat îi pregătesc pentru viitor. Rezultatele obținute de firmele de exercițiu au demonstrat că elevii angajații în cadrul acestora și-au dezvoltat și îmbunătățit competențe antreprenoriale, sociale și personale care îi vor ajuta mai departe în activitatea școlară și în tranziția mai ușoară de la școală la viața activă.

Pentru mai multe informaţii despre acest eveniment, vă invităm să consultaţi www.eurobraila.ro.

 

PERSOANA DE CONTACT:

Lipan Reghinula

Expert informare și publicitate

Asociația EuroBraila SM

Tel: 0786410207

 

Material realizat de Lipan Reghinula, Expert inform