Buletin infomativ privind activitatea sportiva – ID 153549

Sportul in viata copilului ofera multiple beneficii, nu doar la nivel de dezvoltare fizica armonioasa, ci si la nivelul socializarii si al sanatatii pe termen lung. Sporturile organizate pot ajuta copiii sa creasca nu doar din punct de vedere fizic. De la fotbal pana la mersul pe role, de la inot pana la mersul pe jos, miscarea le ofera copiilor sansa de a se dezvolta armonios. Practicat in echipa sau in cadru organizat, sportul ii ajuta pe copii sa fie mai sociabili, sa lucreze usor impreuna cu ceilalti si sa inteleaga ce inseamna fair-play. In plus de beneficiile sale sociale, sportul ofera si o metoda grozava pentru copii de a se distra.

Din toate aceste motive am decis si noi ca in activitatile Centrului cu programe integrate sa introducem activitatea sportive.

Astfel ca atat scolarii cat si prescolarii au invatat sa respire corect in timpul desfasurarii unei activitati ce presupune un effort pentru organismul copilului, sa aiba o postura corecta, miscari specifice segmentelor corpului: deceri ale bratelor(inainte, sus, lateral), ale unui picior (inainte, inapoi, lateral), ale mainilor pe sold, pe umeri, la ceafa. Sa execute flexi si extensii ale bratelor, ale picioarelor, rasuciri ale gatului si trunchilui si rotiri ale capului.

Exercitiile au fost elaborate in functie de nivelul fiecarui copil cu mici deficiente, dar rezolvate prin repetarea tuturor exercitiilor fizice.

La activitate au participat toti copii, acestia manifestand interes, initiative, curiozitate, dorinta de a comunica si de a se evidentia, participand activ in cadrul activitatilor si al jocurilor.

 

Material realizat de Barda Vasile, expert informare și publicitate

Octombrie 2015

 

Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”Investeşte în oameni!”

PASI in EDUCATIA TUTUROR

POSDRU/181/2.2/S/153549

Material editat de Asociația Euro Brăila SM

Octombrie 2015

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia

Oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

Contact:

Partener:Asociația Euro Brăila SM

Str. Grivitei nr.152

Tel. 0786410201

Email: eurobraila@gmail.com